Vi har ett syfte
Vi vill öka kännedomen om de spännande asiatiska matkulturerna – och vi vill ha dig med på resan!
Allt började med en idé
En Smakfull Upplevelse Levererad till Din Dörr
Pandasia.se drivs med stolthet och passion för de varor vi säljer, och vi kommer alltid att göra vårt bästa för att ge dig ett leende på läpparna när du får ett paket från oss genom dörren. Vi hoppas att vi kan vara med och skapa en oförglömlig matupplevelse i ditt kök, och vi är alltid redo om du skulle ha några frågor!
Autentisk asiatisk mat tillgänglig för alla
Varför startade Pandasia.se?
De asiatiska matkulturernas popularitet ökar ständigt här hemma, men de helt autentiska och klassiska rätterna har fortfarande svårt att slå igenom i de svenska hemmen. För många kan det mycket breda produktsortiment som Asien har att erbjuda verka skrämmande och överväldigande, och istället för att kasta sig ut i exotiska rätter som Tom Yum Goong, Tteokbokki eller Cà Ri Gà, slutar man ofta med att bara smaksätta sina egna, väl beprövade recept med en nypa chili eller lite sojasås. Det vill AnhDu Vu ändra på.
Ända sedan han var barn har mat och den goda smakupplevelsen varit allt för honom och hans familj, så med sin enorma kunskap och intresse för asiatisk matkultur grundade AnhDu Pandasia 2019 med drömmen att göra asiatisk matlagning tillgänglig för alla och samtidigt inspirera svenskarna att laga autentiska, klassiska rätter i sina egna kök.
Mer än bara en webshop
Pandasia har på rekordtid blivit en av Sveriges ledande asiatiska onlinebutiker, och för AnhDu har avsikten från början varit att skapa mer än bara en vanlig webshop, utan en social och kulturell plattform där han med sin vietnamesiska bakgrund delar berättelser och autentiska recept från Asien. I framtiden drömmer han om att utveckla Pandasia-universumet ännu mer, så du kan redan nu se fram emot att få en helt unik inblick i de fantastiska asiatiska kulturerna, när AnhDu en dag reser till Asien och besöker länderna ett efter ett, medan han samlar autentiska recept, goda historier och möter lokalbefolkningen.
AnhDu Vu's modiga steg
Den blygsamma början
Innan AnhDu Vu tog det slutgiltiga beslutet att starta sitt drömföretag arbetade han som webdesigner och språktolk, men intresset för de asiatiska matkulturerna drog så mycket i honom att han, med stöd från sin fru, sade upp sig från sitt jobb och definitivt bestämde sig för att starta sitt eget företag. Han sålde bilen för att ha lite kapital att starta med och inrättade sedan ett litet barnrum som snabbt ersattes av en container i trädgården som lagerutrymme för de cirka 500 produkter som pengarna från bilen täckte.
De första månaderna gick lugnt, och även om det kom kunder till butiken började AnhDu ändå tvivla på om företaget var något han kunde leva på. Det skulle dock snabbt visa sig att det bara var en kortvarig tvekan.
Pandasia’s Snabba Uppgång
En start med fart
När en ny verklighet drabbade Sverige och landet stängdes ner till följd av Covid-19, stod AnhDu med ett blott tre månader gammalt företag som plötsligt fick överväldigande stor uppmärksamhet.
Restaurangerna höll stängt, och svenskarna började i mycket högre grad än tidigare ägna sig åt matlagning hemma, vilket blev det slutgiltiga språngbrädet för Pandasia. De första veckorna var AnhDu tvungen att meddela att de mest populära varorna på webshopen var slutsålda, och med arbetsveckor på upp till 80 timmar kämpade han för att tillfredsställa och serva de många nya kunderna på webshopen.
Snart kunde han expandera och den lilla containern i trädgården byttes ut mot betydligt större lagerlokaler, samtidigt som AnhDu nu hade råd att anställa personal.
Från Exotisk till Vardaglig
Pandasia: En Hemlig Kogekonst
För AnhDu är något av det absolut viktigaste med Pandasia-universumet att skapa en trygg och god upplevelse när man ger sig i kast med de asiatiska smakupplevelserna hemma i köket. Därför gör han alltid en stor dygd av att utveckla recept som är lätta att följa, översätta produktdeklarationerna till svenska och bidra med tips och tricks för varje produkt, liksom han dagligen sitter redo att ge personlig rådgivning i Pandasias kundservice. Planen är att den asiatiska kokkonsten en dag ska gå från att vara främmande och exotisk till att bli en hemtrevlig och integrerad del av svenskarnas måltidsvanor, och de planerna verkar inte ligga alltför långt in i framtiden. Med ett av Sveriges största urval av asiatiska produkter, som både består av en rad välkända märken och varor som inte går att hitta någon annanstans i landet, erbjuder Pandasia även ekologiska, veganska och glutenfria alternativ, så att alla har lika möjlighet att få en autentisk asiatisk matupplevelse.
Våren 2022 var Pandasia tvungen att återigen expandera och flytta till företagets hittills största lagerlokaler, och i skrivande stund har AnhDu hela 14 anställda som alla arbetar hårt varje dag för att skapa den bästa köpupplevelsen för dig.